Чували сме от познати, че да се подари часовник е лоша

...
Чували сме от познати, че да се подари часовник е лоша
Коментари Харесай

Цялата истина: защо никога не трябва да се подарява часовник

Чували сме от познати, че да се подари часовник е неприятна прокоба. И то най-много на половинка, на обичан човек.

Но каква в действителност е истината зад това любопитно вярване и имаме ли съображение да имаме вяра и да го съблюдаваме?

Легендата за часовника има китайски генезис. В китайската просвета йероглифът, който символизира думичката " часовник " прилича по форма йероглифа за думата " гибел ". Китайците са повярвали в това поверие, а след това то се е популяризирало по целия цвят, в това число в Европа. 

Друга легенда с корени от Изтока пък гласи, че часовниците са заредени с извънредно мощно отрицателна сила. Това значими още повече за старинните часовници, които се предават от потомство на потомство в фамилията. Счита се, че те са наслоени с негативните трептения на аурите на всички хора, които са имали непосредствен допир с предмета, отброяващ времето. Източни учения изрично не разрешават даряването на часовник и по принцип поучават вкъщи да не се държат остарели движимости, принадлежали на непознати или умряли хора.

Хората с гадателски благоприятни условия считат, че часовниците притеглят зли духове. Да подарите часовник на приятел или обичан човек значи, че рискувате да го загубите – безусловно или в метафоричен смисъл.

Ако въпреки всичко желаете да поднесете подобен подарък и не желаете да се преценявате с поверията, можете да го извършите, само че индивидът, на който го дарявате, би трябвало да " го заплати ". Разбира се, сумата би могла да е алегорична, даже и монета от един или два лв. са задоволителни.

 f Thinkstock

Друг скъп съвет за часовниците: в никакъв случай не приемайте подобен като подарък от чужд човек. Само ако часовникът е подарен с обич, има висок шанс да не притегли проблеми, отрицателни последствия и негативно влияние.

В множеството култури по света не се гледа с положително око да се подарява часовник на възрастен човек. Възприето е, че старите хора се борят с времето, опитвайки се да завоюват за себе си опция да останат по-дълго с децата и внуците си. 

Затова без значение какъв брой сме суеверни, би трябвало да заобикаляме концепцията за часовник подарък и да измислим различен вид, по-обвързан с личността и характера на индивида и по-малко претрупан с дълговековен отрицателен смисъл.

 f Thinkstock

Припомнете си още:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР